10º aniversario del Jardin del Califa!!!

A few personal photos taken over the last 10 years to amuse you for a while / Unas cuantas fotos personales para divertirte un rato

Click for fotos

It seems amazing that the Jardin del Califa has now been open for 10 years. What started out as a simple project to utilise the garden space of our hotel has become one of Andalucia’s most successful restaurants and a reference point for anyone visiting Vejer de la Frontera. It has been a tremendous amount of hard work but our continued growth and our obvious clients satisfaction makes it all worthwhile. One of our great successes has been the ability to innovate and improve as the years go by and of course to still be passionate about our work after so many years.

Some of our staff have been with us from the day we opened – our restaurant manager Khadija Essaadi (who started as a an assistant in the kitchen) and Candi Perez one of our waitresses. Of course there are too many people to thank – firstly though all our kitchen and serving staff who have done such a great job over the years. Behind the scenes I would like to thank Encarni Benitez our office manager  who has now worked for the company for 15 years and without her tremendous capacity for organising we would be far worse off. To Ramón Fennol, Finance Director who without his skill and astuteness I may now be flipping burgers in a McDonalds. And of course to my longtime business partner Regli Álvarez – this project is both of ours and the success of the Califa is due very much to her merit, vision, fantastic ability to motivate and hard work.

I would also like to thank sincerely James Whaley of the Hurricane Hotels group in Tarifa for giving us the opportunity in the first place to create el Jardín del Califa.

Jardin del Califa invitación 2002

Parece increíble que el Jardín del Califa lleve abierto 10 años. Lo que comenzó como un simple proyecto para utilizar el espacio del jardín de nuestro hotel se ha convertido en uno de los restaurantes con más exito de Andalucía y un punto de referencia para cualquiera que visite Vejer de la Frontera. Ha sido un trabajo duro pero el crecimiento constante y la satisfacción de nuestros clientes hace que todo valga la pena. Uno de nuestros grandes logros ha sido la capacidad para innovar y mejorar a medida que pasan los años lo cual ayuda mucho a que nuestro trabajo nos siga apasionando después de tantos años.

Algunos de nuestros empleados han estado con nosotros desde el día que abrimos. En primer lugar quiero agradecer el trabajo y dedicación de Khadija Essaadi la incansable y dedicada gerente (que comenzó como asistente en la cocina) y Candi Crespo, una de nuestras camareras. Todo el equipo de cocina son gente muy trabajadora y dedicadas.  El equipo de barra y servicio hacen un trabajo admirable con una sonrisa e incansable. Detrás del escenario me gustaría agradecer a Encarni Benítez nuestra gerente de oficina que ha trabajado para la compañía durante 15 años y sin su enorme capacidad de organización estaríamos bastante perdidos. Para Ramón Fennol, Director de Finanzas que, sin su habilidad y astucia es posible que yo estaría trabajando en un McDonalds… Y por supuesto a mi socia Regli Álvarez – este proyecto es de los dos y el éxito del Califa se debe en gran medida a su mérito, visión, capacidad fantástica para motivar y trabajo duro.

También me gustaría agradecer sinceramente a James Whaley del grupo Hoteles Hurricane de Tarifa que sin su apoyo desde el principio este proyecto nunca habría sido posible.

Categories: Uncategorized

Author:James Stuart

Director y co-fundador del Grupo Califa. Viviendo en Vejer de la Frontera desde 1987 y trabajando con su primera empresa Discover Andalucia desde 1995. Casado con dos hijas es deportista y amante de la cultura en todas sus formas. Director and co-founder of the Califa Group. James has been living in Vejer since 1987. James's first company Discover Andalucia (1995) a destination management business for Activity Holiday operators has diversified into the Califa Group. Married with two children James is a keen sportsman and a lover of art and culture in all its forms.

Subscribe

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

%d bloggers like this: